Binnen en buitenzonwering

Buitenzonwering

Zonneschermen

Knikarmscherm
Markies
Serrezonwering
Uitvalscherm

Zonneschermen verdelen wij in verschillende groepen van markies tot knikarmschermen. Deze zonnewering word gebruikt voor;
Het weren van warmte
Het weren van hinderlijk zonlicht
Bescherming van meubilair
Omdat u op een prettige beschermde plek wilt zitten
De visuele uitstraling van uw woning
Bovenal word deze zonnewering gekenmerkt door vrij zicht naar buiten!

Vlakhangende zonwering

- Screen

Vlakhangende zonwering, ook wel screen genoemd, is erg praktisch en gebruiksvriendelijk. Deze zonnewering word gebruikt voor;
Het weren van warmte
Het weren van hinderlijk zonlicht
Bescherming van meubilair
Omdat u op een prettige beschermde plek wilt zitten
Vrije doorloop langs het kozijn
Doorzicht na buiten
Bij grotere oppervlaktes of bij een omgeving met veel wind kunt u kiezen voor de windvaste screen.

Rolluiken

Rolluiken dienen voor;
Veilig gevoel
Volledige duisternis (bv. slaapkamer)
Bescherming tegen wartme, lichtinval en de ongewenste bezoeker
Stook kosten besparen

Bediening

1) Handbediening

Handbediening kan op verschillende wijze plaatsvinden; koord of bandbediening, slingerstangbediening of staaldraadbediening. Handbediening kan aan de buitenkant, maar de meeste systemen zijn ook van binnenuit te bedienen.

2) Elektrische bediening

Maakt slingerstangen en optrekbanden overbodig. Met behulp van een schakelaar wordt het zonnescherm of rolluik in de gewenste positie gezet.
De aandrijfmotor wordt meestal ondergebracht in de oprolbuis van het product.
Van oorsprong wordt de motor bediend met een vaste schakelaar. Tegenwoordig is het ook mogelijk om het scherm met afstandsbediening aan te sturen.
Elektrische bediening kan worden uitgebreid met een besturingssysteem.

Een zonsensor zorgt voor uitsturing bij overschrijding van de ingestelde LUX waarde (dus te veel licht), wanneer deze waarde weer zakt zal na het verstrijken van een wachttijd de zonwering weer worden opgestuurd. De winsensor is een hulpmiddel om de zonwering tijdig naar binnen te sturen boven de ingestelde windwaarde.Plissé Hordeur

De Plissé BBS is een plisséhordeur met decoratief geplisseerd insectengaas. Het is de ideale vliegenwering voor toepassing bij keukendeuren en tuindeuren. De Plissé BBS is voor zowel enkele als dubbele deuren leverbaar.

Het geplisseerde gaas is niet alleen zeer fraai, maar ook veel beter zichtbaar dan vlak gespannen gaas. Ongelukjes met kinderen of huisdieren zullen dan ook minder vaak voorkomen. Mocht het toch voorkomen, dan zijn oneffenheden eenvoudig te herstellen. Het gaas neemt altijd weer de oorspronkelijke vorm aan.
Door de vele verschillende maatvoeringen is de plisséhordeur in bijna elke situatietoepasbaar.

De plissé BBS is verkrijgbaar in crèmewit (Ral 9001), wit (Ral 9010) en twee afmetingen in het populaire antraciet (Ral 7016).

Binnenzonwering

De keuze voor binnenzonwring wordt grotendeels bepaald door het sfeer verhogend effect in huis, zie voor productkeus tapblad Luxaflex.